Yenibağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu

Telefon : 0232 8227026
WEB https://yenibagarasisymkoo.meb.k12.tr
Adres : Yenibağarası Mahallesi Yenifoça Cad. No62 Foça/izmir
VİZYON : Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği örnek bir okul olmaktır.
MİSYON : Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :ikili eğitim
Saatler : 07.30-18.00
Isınma : Kalorifer (Katı Yakıtlı)
Servis : ESHOT seferlerinin yeterli olması sebebiyle taşımalı eğitim uygulanmamaktadır.
Ulaşım : İZBAN AKTARMALI BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE ÖZEL TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İLE HEM FOÇA HEM DE İL MERKEZİNE GİDİLMEKTEDİR.ANA YOLA 1 KM MESAFEDEDİR.
Yerleşim Yeri : Yenibağarası Köyü Foça – İzmir yolu üzerinde Bağarası’ndan sonra yer almaktadır. Adını eskiden köy olan Bağarası Beldesinden aldığı ve bu köyün gelişmesinden sonra yeni bir köy haline geldiği düşünülmektedir.2011 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre nüfusu 2214 kişidir. Köyde tipik Akdeniz iklimi görülmektedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Foça Merkeze 12 km il merkezine 60 km uzaklıkta.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Kız Voleybol,Erkek Futbol,Atletizm